Alăptarea este un proces natural, sănătos atât pentru mamă cât și pentru copil, cu multiple beneficii pentru ambii și în același timp plăcut. Alăptarea copilului reprezintă mai mult decât hrana pentru nou născut și sugar. Alăptarea înseamnă confort, dragoste, relaxare, siguranța, încredere.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă a copilului în primele 6 luni de viață și continuarea alăptării împreună cu o alimentație diversificată până la vârsta de doi ani și după. Asociația Europeană de Pediatrie, Asociația Americană de Pediatrie, Societatea Romana de Pediatrie și multe alte asociații pediatrice recomandă alăptarea exclusivă a bebelușului în primele 6 luni de viata și continuarea alăptării atâta timp cât este dorit de amandoi.

În ciuda recomandărilor formulelor competente și a zeci/ sute de studii care atestă superioritatea laptelui de mama față de formulele de lapte, alăptarea este la un minim istoric atât la noi în țară cât și în lume.

Campanii agresive de marketing, practici medicale în maternități și o lipsă de informare corectă au adus cel mai mare deserviciu mamelor care frecvent se întreabă dacă vor putea să își alăpteze bebelusul. Cu toate acestea peste 98% dintre femei pot să alăpteze cu succes dacă deține informațiile corecte.

Împreună putem să desființăm mituri, să împărtășim povești de succes dar și probleme sau dificultati pe care le întâmpinăm și să avem informații corecte si concrete pentru că cea mai frumoasă relație pe care o avem si anume aceea cu bebelusul nostru a inceapa corect.

În cadrul cursurilor de alăptare vom discuta despre ce este laptele de mamă și ce anume îl face atât de special pentru bebeluși, cum putem asigura succesul înainte de naștere și după, care sunt beneficiile alăptării atât pentru mamă cât și pentru copil, care sunt pașii pentru asigurarea succesului în alăptare, cum ne dam seama daca avem suficient lapte, cum prevenim si tratam problemele care apar pe parcursul alaptarii, care sunt miturile despre alaptare care trebuie desfiintate!

Ma numesc Cristina Zarescu. Sunt medic pediatru și mama. Am întâmpinat multe dificultăți in încercarea de a alapta și am aflat ca alaptarea este mult mai mult decât lapte este o relație de dragoste și încredere si o calatorie pe care o facem in doi. Știu din propria experiență cât de dificil este începutul, cât de puține informații corecte si actuale deține personalului medical din maternități, cât este de greu să recunoaști esecul și sa gasesti o persoană care să te poata ajuta.

Seminariile sunt gratuite si se adresează viitoarelor și proaspetelor mămici care doresc să alăpteze și să aibă un început corect, dar și mamelor care întâmpină dificultăți și diferite probleme în alăptare.

Va astept cu drag!

Dr. Zarescu Cristina Mirela
medic specialist pediatru
consilier de lactatie-in curs de acreditare internationala IBCLC

Comments

comments