Chiar daca durerea de spate este o afectiune comuna in timpul sarcinii si care de cele mai multe ori dispare la cateva saptamani dupa nastere, ea de obicei  reapare in momentul in care miscarile de  aplecare dupa copil sunt repetate de peste 50 de ori zilnic si copilul creste in greutate deoarece presiunea exercitata asupra coloanei vertebrale creste.

Tips and trickes pentru prevenirea durerilor de spate

  • Discutati cu medicul ginecolog cand puteti sa reluati activitatea fizica si ce exercitii sunt recomandate pentru conditia dumneavoastra (in functie de cum a fost nasterea si perioada de sarcina), exercitiile de sport va pot ajuta sa reveniti usor la greutatea dinainte de sarcina si sa evitati durerile de spate.
  • Este recomandat sa incepeti cu exercitii usoare de stretching, yoga sau pillates care sa va ajute in mobilizarea bazinului si care sa redea spatelui (coloanei vertebrale) flexibilitate. Folositi perioadele de somn ale copilului pentru a incepe acasa cu miscari usoare pana puteti ajunge la sala de sport unde un instructor va poate ajuta sa lucrati in siguranta si echilibru.
  • Ridicati copilul de la sol din pozitia de genoflexiune, incercati sa tineti spatele drept si copilul cat mai aproape de piept.
  • Fiti atenta la pozitia  copilului la san in perioadele de alaptare (o pozitie incorecta, aplecata peste copil poate duce la dureri de spate), puteti sa ridicati copilul spre dumneavostra cu ajutorul unei paturi si alaptati asezata pe un scaun cu spatar rigid (nu este recomandata o canapea).
  • Este recomandat purtatul copilului in fata (in marsupiu).
  • Nu transportati copilul sprijit pe soldul dumneavoastra (aceasta pozitie suprasolicita musculatura spatelui)
  • Scaunele de masina (scoica) au o greutate mare, evitati sa transportati singura copilul in afara masinii in acest tip de scaun, utilizati caruciorul.

Si daca durerile de spate apar este recomandat sa va adresati unui medic specialist ortoped care va poate recomanda tratamentul potrivit pentru dumneavoastra

Photo © Thinkstock 2017

Comments

comments