Dureri în zona pelvină, sângerari anormale sunt simptome pentru care medicul ginecolog iți poate recomanda o ecografie transvaginală!

Aceasta investigație are rol important  în depistarea și urmărirea diferitelor afecțiuni ginecologice precum: chisturi, fibroame uterine, polipi intauterini, endometrioză, monitorizare ovulație în infertilitate, boli inflamatorii pelvine sau a unor sângerari inexplicabile.

Este de asemenea utilizată pentru a diagnostica și monitoriza evoluția sarcinii deoarece nu prezintă risc pentru făt dar și pentru a diagnostica o sarcină extrauterină.

Totodata, ecografia transvaginală joacă un rol esențial în detectarea tipurilor de cancer ale organelor genitale (precum cancerul ovarian, de col uterin și de endometru).
Este o explorare imagistică lipsită de riscuri, nu are contraindicații și constă în introducerea in vagin a unei sonde. Cu ajutorul ei este pus in evidenta embrionul si anexele sale, localizarea lui, identifica elementele care certifica dezvoltarea normala, precum și anumite anomalii care pot avea repercusiuni asupra evoluției sale normale și oferă informații despre ovare și uter.

Comments

comments