Scolioza reprezinta curbarea anormala a coloanei vertebrale. In cazul in care copilul dumneavoastra are scolioza, vederea din spate poate arata una sau mai multe curburi anormale ale coloanei vertebrale.

Scolioza apare in familie, dar deseori medicii nu stiu cauza apritiei. Literatura de specilitate ne arata ca aproximativ 3% din adolescenti au scolioza. Scolioza severa este mai frecventa la fete. In unele cazuri, scolioza apare datorita unor afectiuni degenerative ale articulatiilor coloanei vertebrale.

Din fericire cele mai multe cazuri de scolioza nu se agraveaza, un control periodic la 6 luni si un regim de viata cu multa activitate fizica (inot) ar putea fi tot ce e necesar pentru copilul dumneavostra. In unele cazuri medicul ortoped poate recomanda kinetoterapie, terapie Schroth, corset pentru o perioada de cel putin 6 luni sau interventie chirurgicala. Evaluarea evolutiei dupa sedintele de kinetoterapie si terapie Schroth se poate realiza print-o metoda neinvaziva si fara radiatii cu ajutorul spinal mouse.
Citeste mai mult pe eMEDonline.ro

Comments

comments